Уряд схвалив Концепцію Державної цільової програми розвитку промислового картоплярства на період до 2025 року
21.10.2020 | 16:10 | Прес-служба МінекономікиСьогодні, 21 жовтня, на засіданні Уряду було схвалено Концепцію Державної цільової програми розвитку промислового картоплярства на період до 2025 року, мета якої – наростити промислове виробництво та забезпечити товарний ринок вітчизняною продукцією. Концепцію розроблено Мінекономіки за дорученням Президента України після робочої поїздки на Херсонщину.
«На основі Концепції буде розроблено Державну цільову програму розвитку промислового картоплярства на період до 2025 року. Реалізація програми не тільки наситить Україну якісною сировиною, але і забезпечить подальший розвитку ринкової інфраструктури, будівництва та модернізації картоплесховищ, нових переробних потужностей. Це сприятиме збільшенню обсягів виробництва продукції з високою доданою вартістю, посиленню присутності України на світовому ринку с/г продукції та продовольства», - прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.
Реалізація Державної цільової програми розвитку промислового картоплярства дозволить до 2025 року:
-
Наростити обсяг виробництва високоякісної насіннєвої та продовольчої картоплі на промислових площах у сільськогосподарських підприємствах, зокрема у насіннєвій картоплі в межах 456 тис. тонн та столовій картоплі і сировині картоплі на переробку в межах 1430 тис. тонн.
-
Поліпшити матеріально-технічну базу сільськогосподарських підприємств, що забезпечить просування картоплі, вирощеної в промислових підприємствах на організований торгівельний ринок за стабільними цінами.
-
Збільшити частку підприємств, що займаються виробництвом картоплі, в тому числі сімейних фермерських господарств, сільськогосподарських кооперативів і спеціалізованих підприємств, що займаються виробництвом органічної продукції, а також створити відповідні спеціалізовані кластери.
-
Забезпечити ефективний розвиток вітчизняної аграрної науки.
Напрацювання Концепції відбувалося у тісній співпраці з профільними аграрними асоціаціями, науковцями та учасниками ринку на запит українських сільгоспвиробників.