Мінекономіки затвердило Методичні рекомендації щодо особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти
02.11.2020 | 12:05
| Прес-служба Мінекономіки
У рамках реформи системи шкільного харчування, яка здійснюється за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської, Мінекономіки затвердило Методичні рекомендації щодо особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти.
Затвердження Методичних рекомендацій є реакцією на результати комплексного обстеження 500 українських шкіл (https://goo.su/2p6i), яке виявило ряд проблем в сучасній системі шкільного харчування, у тому числі пов’язаних із процедурами закупівель.
Мета Методичних рекомендацій – допомогти зацікавленим особам в організації і проведенні закупівель, які здійснюються у сфері харчування в закладах освіти, в частині:
• підготовки тендерної документації;
• визначення характеристик предмета закупівлі;
• встановлення кваліфікаційних критеріїв для учасників закупівель;
• переліку документів, які необхідні для підтвердження відповідності встановленим кваліфікаційним критеріям.
Методичні рекомендації ґрунтуються на вимогах Закону України “Про публічні закупівлі” і враховують особливості, які містить Закон України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.
«Дотримання Методичних рекомендацій допоможе замовникам та учасникам публічних закупівель організовувати і проводити тендери у сфері організації харчування в закладах освіти у повній відповідності до чинного законодавства, а також попередити ймовірність постачання до шкільних їдалень небезпечних або неякісних харчових продуктів», - підкреслив заступник Міністра Сергій Глущенко.
Докладніше з Методичними рекомендаціями можна ознайомитись на сайті Мінекономіки за посиланням: https://bit.ly/32e7d6D
Довідково:
Методичні рекомендації розроблено спільно з Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я, Держпродспоживслужбою, Держаудитслужбою, Антимонопольним комітетом та експертами міжнародних проектів і спрямовано на реалізацію:
1) Плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого розпорядженням Кабміну №1008 від 5 серпня 2020 року;
2) Плану пріоритетних дій Уряду на 2020 рік, затвердженого розпорядженням Кабміну від 9 вересня 2020 року № 1133.