Сьогодні, 21 жовтня, рішенням Уряд схвалено Концепцію державної цільової програми розвитку овочівництва до 2025 року, яка спрямована на розвиток галузі овочівництва та забезпечення населення високоякісною овочевою продукцією. Концепцію розроблено Мінекономіки за дорученням Президента України після робочої поїздки на Херсонщину.
«Програма розвитку овочівництва до 2025 року, яка буде розроблена на основі схваленої Концепції, стане важливою ланкою на шляху створення організаційно-економічних умов для підвищення ефективності та конкурентоспроможності галузі овочівництва. Збільшення обсягів виробництва якісної продукції з доданою вартістю сприятиме розвитку підприємництва на селі та реалізації експортного потенціалу країни», - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.
Реалізація Державної цільової програми розвитку овочівництва дозволить до 2025 року:
-
Підвищити ефективність та конкурентну спроможність овочівництва шляхом забезпечення в повному обсязі населення високоякісною, доступною за ціною продукцією.
-
Збільшити частку підприємств, що займаються виробництвом овочів, в тому числі сімейних фермерських господарств і сільськогосподарських кооперативів, а також створити відповідні спеціалізовані кластери.
-
Забезпечити ефективний розвиток вітчизняної аграрної науки.
Розробка Концепції відбувалася у тісній співпраці з профільними аграрними асоціаціями, науковцями та учасниками ринку на запит українських сільгоспвиробників.