Звичайна версія Розмір шрифта: A A A Схема кольорів: A A A
      Головна / Додаткове меню / Прес-центр / Новини
Україна диверсифікує експортні ринки – Валерій Пятницький
06.08.2014 | 12:47 | Прес-служба Мінекономрозвитку.

Національний бізнес активно шукає ринки збуту власної продукції, які б стали прийнятною альтернативою російському. Про це розповів на брифінгу 6 серпня Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький. 

«На сьогоднішній день йде процес диверсифікації. Збільшилися обсяги торгівлі на країни Близького Сходу. У деяких випадках нам знадобиться більше часу, але у цілому ряді випадків, де досить короткий технологічний цикл, продукція з більшою швидкістю обертання  при продажі – там відбувається досить активна переорієнтація на інші ринки. Та ж сама металургія - скорочення на російському напрямку компенсовано збільшенням на європейському», - сказав Валерій Пятницький.

Разом з тим він наголосив, що у деяких галузях промисловості, зокрема,  машинобудуванні, на жаль, на сьогоднішній день дуже швидко компенсувати втрати переорієнтацією на інші, треті, ринки (у тому числі й на ринок Європейського Союзу), досить непросто. Головним чином через те, що порушується система кооперації. 

«Якщо це відбувається ви не можете у кінцевому рахунку зробити або кінцевий продукт, або ж ваш продукт, який є частиною більшого,  також фактично не споживається і ви не можете його реалізувати», - пояснив Валерій Пятницький.

 

Міністерство економіки України 01008, Україна, м. Київ,
вул. Грушевського, 12/2