UA | EN
У ІІІ кварталі 2013 року очікується стабілізація цін на ринку м'яса і м'ясопродуктів
12.07.2013 | 18:24

У поточному кварталі на ринку м'яса і м’ясопродуктів очікується стабілізація цін на всі види м'яса, що пов'язано із достатньою його пропозицією на ринку, а також певним зниженням споживчого попиту на м’ясопродукти у літній період внаслідок активного споживання населенням сезонної плодоовочевої продукції, повідомили у департаменті розвитку реального сектору економіки Мінекономрозвитку.

За інформацією департаменту, вітчизняне виробництво м'яса всіх видів у забійній вазі у січні-травні 2013 року склало 957 тис. тонн, що на 8,9 % більше, ніж за відповідний період 2012 року.

Обсяг імпорту м'яса та м'ясопродуктів у перерахунку на м'ясо у січні-травні 2013 року склав близько 134 тис. тонн, що на 9,4% менше порівняно з відповідним періодом попереднього року, експорт склав 63 тис. тонн (відповідно на 55,1% більше).

Фонд споживання м'яса і м’ясопродуктів у січні-травні 2013 року склав 1024 тис. тонн, що на 4 % більше проти відповідного періоду попереднього року.

В департаменті повідомили, що споживання м'яса і м'ясопродуктів в перерахунку на м'ясо у 2013 році очікується на рівні 55,3 кг на особу, що на 1,7% більше ніж у 2012 році і досягатиметься за рахунок нарощування власного виробництва.

За даними моніторингу Держстату, упродовж січня-червня 2013 року середня роздрібна ціна на яловичину знизилась на 5,6 % і на 27 червня 2013 року становила 54,37 грн./кг, на свинину – на 3,0% (45,65 грн./кг), м'ясо птиці – на 0,8% (21,72 грн./кг), ковбаси варені І гатунку – на 1,5% (32,53 грн./кг).

В департаменті Мінекономрозвитику зазначають, що ціни на м'ясо значною мірою залежать від цінових тенденцій на ринку комбікормів, які є основною складовою собівартості виробництва м'яса.

«Враховуючи оптимістичний прогноз збору зернових врожаю 2013 року, на ринку м'яса можливо очікувати стабільної цінової ситуації», - підкреслили у департаменті.