UA | EN
Чи може передаватися COVOID-19 через харчові продукти?
16.03.2020 | 13:31 | Прес-служба Мінекономіки

Відповідно до повідомлення Європейського органу з безпечності харчових продуктів (EFSA) наразі не має свідчень про те, що харчові продукти можуть бути джерелом або шляхом передачі вірусу. Такі висновки зроблено представниками EFSA за результатами вивчення досвіду спалахів споріднених вірусних захворювань (SARS-CoV та MERS-CoV).

Більш детальна інформація за посиланням: https://bit.ly/3d0XkNj 

Водночас важливо наголосити на тому, що дотримання гігієнічних вимог при поводженні з харчовими продуктами є основою для гарантування їх безпечності як для виробників та закладів громадського харчування так і для пересічних споживачів.

Основні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами для операторів ринку харчових продуктів передбачені Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Довідково:

EFSA (Europian Food Safety Authority) – Європейський орган з безпечності харчових продуктів, що діє незалежно від європейських законодавчих та виконавчих установ.

Орган був створений у 2002 році після низки продовольчих криз наприкінці 1990-х, щоб стати джерелом наукових порад та повідомлень щодо ризиків, пов'язаних із харчовим ланцюгом.

EFSA надає підтримку Європейській Комісії, Європейському парламенту і членам ЄС з метою прийняття ефективних та вчасних рішень щодо забезпечення здоров’я європейських споживачів харчових продуктів.