Мінекономіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду
17.06.2021 | 15:16
| Відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації
Відповідний наказ Мінекономіки від 01.04.2021 року № 679 (cutt.ly/kbMY4YL) набув чинності 18.05.2021 і буде введено в дію через 3 роки.
Наказ встановлює правила зазначення «країни походження» або «місця походження» в маркуванні:
- м'яса великої рогатої худоби;
- свинини;
- баранини і козлятини;
- їстівних субпродуктів великої рогатої худоби;
- м'яса та їстівних субпродуктів свійської птиці;
- меду;
- необробленої оливкової олії (virgin olive oil) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).
Наказ розроблено на основі вимог 5-ти актів, тому він робить нас ще на крок ближче до створення спільного ринку харчових продуктів з Європейським Союзом.
Партнери з проєкту EU4SaferFood підготували інфографіку про перелік харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження.