З метою забезпечення достатньої кількості борошна для внутрішнього споживання ДПЗКУ та Аграрний Фонд направлять 160 тис. тонн продовольчої пшениці на внутрішню переробку та реалізацію на внутрішньому ринку, що дозволить виробити близько 128 тис. тонн борошна.
Враховуючи внутрішнє споживання та залишки на борошномельних підприємствах, цих об’ємів достатньо, щоб стабілізувати ціну на борошно та не допустити ажіотажного зростання цін для українського споживача.
Мінекономіки нагадує, що у підписаному минулого року Меморандумі про взаємопорозуміння з експортерами зерна було зафіксовано орієнтир щодо можливого експорту пшениці у 2019/2020 МР.
"Поки орієнтир можливих поставок за кордон у 20 млн тонн не перевищений, але ми щоденно моніторимо обсяги експорту, тримаємо зв’язок з зерновиками і борошномелами, у разі необхідності – будемо вживати необхідні заходи", - повідомили в Міністерстві економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства.