Звичайна версія Розмір шрифта: A A A Схема кольорів: A A A
      Головна / Додаткове меню / Прес-центр / Новини
З початку року спостерігається зростання обсягів експорту до ЄС – Мінекономрозвитку
20.06.2014 | 14:03 | Прес-служба Мінекономрозвитку.

Під час зустрічі, представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з експертами Morgan Stanley, Pine River, Mangart, Bluecrest та EMSO Partners, зокрема було обговорено переваги та результати для українських виробників від запровадження автономних торговельних преференцій з боку ЄС.

Представник департаменту європейської інтеграції Олена Мельник розповіла, що на даний час українські підприємства вже активно користуються наданими преференціями з боку ЄС. У свою чергу, надані преференції підштовхнуть галузі до переходу на нові стандарти.

«Аналіз статистичної інформації зовнішньої торгівлі між Україною та ЄС за п’ять місяців поточного року свідчить, що з початку року спостерігається певне зростання обсягів експорту до ЄС та зменшення обсягів імпорту з ЄС. І дані тенденції розпочалися у поточному році ще до початку застосування автономних торговельних преференцій», – зазначила експерт Міністерства.

Вона повідомила, що з першого дня відкриття ринку ЄС українські експортери отримали розширений доступ на ринки держав-членів ЄС, передусім за рахунок зниження імпортних тарифів.

Загалом за прогнозними розрахунками в результаті скорочення Євросоюзом ввізних мит на українську продукцію вже в перший рік дії вільної торгівлі прогнозується зростання обсягів експорту до ЄС на 2 відсоткових пункти від загального обсягу експорту товарів та послуг України.

За даними Мінекономрозвитку, найбільші переваги від розширення доступу до європейського ринку отримують підприємства-виробники сільськогосподарської продукції та харчової промисловості, так як, саме ці галузі були і наразі є найбільш орієнтованими на роботу з партнерами з держав-членів ЄС, є найбільш підготовленими та мають відповідні партнерські зв’язки.

 

Міністерство економіки України 01008, Україна, м. Київ,
вул. Грушевського, 12/2