Звичайна версія Розмір шрифта: A A A Схема кольорів: A A A
      Головна / Додаткове меню / Прес-центр / Новини
Мінекономрозвитку: визначено 4 кандидатури на посаду заступника з євроінтеграції
24.07.2014 | 14:47 | Прес-служба Мінекономрозвитку.

На посаду заступника Міністра з питань європейської інтеграції у Мінекономрозвитку претендувало 40 осіб, інформував Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета, відповідаючи на питання журналіста телеканалу «Інтер».

«Це патріотизм, це служіння країні, це розуміння того, що є абсолютно реальна можливість вплинути на євроінтеграцію країни. Це те, про що можна пізніше розказувати правнукам із гордістю. Коли вже правнуки будуть громадянами Євросоюзу, із європейськими паспортами, а людина скаже: «Я до цього доклався, внуче», – думаю, це буде дуже хороша історія», – зазначив очільник Міністерства.

Попередню співбесіду з кандидатами проводила спеціальна комісія, а Міністр, ознайомившись із результатами претендентів, визначив 4-ох головних осіб і поспілкувався  з ними особисто.

За словами Павла Шеремети, перед заступником Міністра з питань євроінтеграції першочергово стоятиме завдання організувати, скоординувати роботу із втілення договору про Асоціацію з ЄС, особливо в його економічній частині. Також заступник буде вести перемовини з європейськими партнерами, інвесторами, працювати з нормативними й законодавчими актами.

«Це буде робота і над новими законодавчими актами, а пізніше – над постановами Кабміну, які стимулюватимуть цю діяльність. Це, безумовно, буде також робота з суспільством, зокрема з діловою українською спільнотою, це робота з Європою щодо залучення необхідної допомоги, це робота з інвесторами, скажімо, з державними інвесторами для залучення коштів», – наголосив Міністр.

 

 

Міністерство економіки України 01008, Україна, м. Київ,
вул. Грушевського, 12/2