Головна » Про Міністерство » Керівництво » Державний секретар та заступники Міністра

Календар подій

04
Липня
Назад Вперед
Пн Вт С Чт Пт Сб Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Переглянути за період:
з
по

Підписка на новини

E-mail
Роздрукувати Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Глущенко Сергій Миколайович

SGlushchenko@me.gov.ua

+38 (044) 200-45-21

+38 (044) 200-45-19

Освіта: Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана:

  • юридична (правове регулювання економіки);
  • економічна (облік і аудит в управлінні банками, викладач економіки);
  • управлінська (менеджмент організацій).

Трудова діяльність:

З 2006 по 2015 рік працював Асоційованим операційним офіцером (Associate Operations Officer) у International Finance Corporation (IFC), The World Bank Group. Згодом був радником Міністра аграрної політики та продовольства України.

У липні 2015 року за результатами конкурсу призначений першим керівником новоствореної Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яка повністю або частково ввібрала у себе повноваження семи інших контролюючих органів.

З 2016 по 2019 рік працював керівником юридичного сектору, координатором інспекційної реформи у Проекті міжнародної технічної допомоги «Підтримка України з боку ЄС у відновленні економіки» (EU SURE), а також як незалежний експерт у сфері державного нагляду (контролю), захисту прав споживачів, безпечності харчової продукції та безпечності нехарчової продукції.

Володіння мовами: українською, російською – вільно,  англійською - Intermediate.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2020 року № 159-р призначений на посаду заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Координує розроблення пропозицій та реалізацію прийнятих рішень щодо:

- формування та реалізації державної політики у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини, здоров’я та благополуччя тварин, карантину та захисту рослин;

- адаптації законодавства України у сфері санітарних і фітосанітарних заходів до законодавства ЄС;

організовує роботу, пов’язану із забезпеченням виконання повноважень Міністра щодо спрямування та координації діяльності Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Забезпечує функціональне спрямування, координацію та контроль роботи:

- директорату безпечності харчових продуктів;

- сектору організаційно-аналітичного забезпечення роботи заступника Міністра.


Опитування

Оцініть діяльність Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства

Результати опитування

До списку голосувань

http://freegeoip.net/json