Звичайна версія Розмір шрифта: A A A Схема кольорів: A A A
      Головна / Додаткове меню / Прес-центр / Новини
Українські експортери починають працювати в умовах автономного преференційного торгового режиму з ЄС
22.04.2014 | 17:50 | Прес-служба Мінекономрозвитку.

Офіційний журнал Європейського союзу сьогодні, 22 квітня, опублікував рішення про введення в дію автономних торговельних преференцій для українських товарів, що експортуються до ЄС (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=uriserv:OJ.L_.2014.118.01.0001.01.ENG ).   

Починаючи з 23 квітня вітчизняні експортери працюватимуть із європейськими партнерами в нових умовах, отримавши унікальну можливість випробувати свої сили на конкурентному ринку ЄС.

За основу введення автономного преференційного торгового режиму взято домовленості стосовно лібералізації доступу до ринку ЄС у рамках Угоди про асоціацію, зокрема, графік скасування ввізних мит ЄС і домовленості щодо обсягів тарифних квот. При цьому, хоча автономний преференційний торговий режим діятиме впродовж лише 6 місяців (до 1 листопада), обсяги тарифних квот залишаться сталими, як визначено положеннями Угоди про асоціацію.

Починаючи з моменту введення автономного преференційного торгового режиму, ставки ввізного мита ЄС встановлюються на рівні, який має діяти в перший рік після запровадження вільної торгівлі між Україною та ЄС.

 

 

Міністерство економіки України 01008, Україна, м. Київ,
вул. Грушевського, 12/2